Kártevő Irtás Felsőfokon!

Responsive image

VETOR és Társa Kft.

Ingyenes kiszállás!

Akár hétvégén is!


Kistestű Emlős kártevők

Házi patkány

Megjelenése: Vékony testalkatú rágcsáló. A felnőttek általában 120-160 gramm tömegűek, de a legnagyobb példányok testtömege akár a 250 grammot is elérheti. A maximális fej- plusz testhossz 225 mm, míg a farok ennél mindig hosszabb. A bunda színe a hasoldalon szürke vagy fehér, a hátoldalon szürkésbarna (aguti) vagy fekete.

Bővebben

Vándorpatkány

Megjelenése: Zömök testalkatú, a házi patkánynál nagyobb méretű rágcsáló. A felnőttek általában 250-300 gramm tömegűek, de a legnagyobb példányok testtömege akár az 560 grammot is elérheti. A maximális fej- plusz testhossz 260 mm, míg a farok ennél mindig rövidebb. A bunda színe a hasoldalon szürkésfehér, a hátoldalon barnás- vagy vörösesszürke. Alkalmanként feketés árnyalatú példányai is előfordulnak.

Bővebben

Házi egér

Megjelenése: Apró, vékony testalkatú rágcsáló. A fejéhez viszonyítva nagy fülei és apró, fekete gombszemei vannak, farka csupasz és hosszú, orra hegyesen végződik. A felnőttek általában 10-20 gramm tömegűek, de a legnagyobb példányok testtömege akár a 30 grammot is elérheti. Testhossza 70-105 mm, farokhossza 64-97 mm. A bunda színe a hasoldalon szürke, a hátoldalon általában szürkésbarna.

Bővebben

Güzü egér

Megjelenése: Apró, vékony testalkatú rágcsáló. A fejéhez viszonyítva nagy fülei és apró, fekete gombszemei vannak, farka csupasz és hosszú, orra hegyesen végződik. Morfológiailag a házi egértől nehezen különíthető el. A bunda színe a hasoldalon fehér, a hátoldalon általában szürkésbarna.


Egyéb Ízeltlábú kártevők

Csótányok

Amerikai

Megjelenése: A 35-40 mm nagyságú, vöröses-barna színű. Sötét színű petetokban 16-28 pete található. A nőstény a petetokot általában 1 napig hordja, majd biztonságos helyen elhullatja. Élettartama 1 év. Igen melegigényes, nedves helyeket kedveli. Az egyetlen faj, amely szárnyait repülésre használja. A helyiségekben inkább a padlószinthez közel helyezkedik el, esetleg a lefolyókban, csatornákban tartózkodik.

Konyhai

Megjelenése: Az imágók nagy, 20-24 mm hosszúságú rovarok. Háromszögletű, hossztengelyükre merőleges állású fejük felülnézetben nem szembetűnő. Hosszú, fonalas csáp, rágó szájszervek, nagyméretű összetett szemek, kitintüskékkel borított, hosszú lábak jellemzik. Színük vörösesbarna-fekete, nyakpajzsuk széles. Az imágók ivari kétalakúsága kifejezett. A hímek karcsúbbak, szárnyfedőjük a potroh kétharmadáig ér. A nőstények teste szélesebb, szárnyfedőjük erősen csökevényes. Valamennyi lárvastádium szárnyatlan, az imágók röpképtelenek.

Német

Megjelenése: Az imágó 10-15 mm nagyságú, hosszúkás rovar. Háromszögletű, hossztengelyükre merőleges állású feje felülnézetben nem szembetűnő. Hosszú, fonalas csáp, rágó szájszervek, kitintüskékkel borított, hosszú lábak jellemzik. Színük szalmasárga-barnássárga, a nyakpajzson két hosszanti sötét sáv húzódik. Ez a lárvákon szélesebb, és a tor utolsó két szelvényére is kiterjed. Az imágók ivari kétalakúsága kifejezett. A nőstények teste szélesebb, szárnyfedőjük kissé túlnyúlik a testen. Valamennyi lárvastádium szárnyatlan.

Ágyi Poloska

Megjelenése: Szárnyatlan, rozsdabarna színű, kifejlett állapotban 5-5,5 mm hosszúságú, hát-hasi irányban lapított, ovális alakú rovar, szájszerve a vérszívásra módosult szipóka. Az ivari kétalakúság kifejezett. Egyedfejlődése során a petéből kikelő lárvát négy további lárvastádium követi, végül az utolsó vedléssel jelennek meg az imágók.

Fáraóhangya

Megjelenése: A dolgozók kb. 2 mm hosszúságú, sárgásbarna színű, rágó szájszervvel rendelkező hangyák. A hímek a dolgozókkal azonos méretűek, azonban feketék, szájszervük csökevényes, szárnyasak. A királynő 4 mm nagyságú, a dolgozóknál sötétebb színű, különösen a potrohán, kezdetben szárnyas. A tort a potrohhal karcsú nyél köti össze, amely két részre tagolódik.

Bolhák

Megjelenése: 2-4 mm hosszú, fényes, oldalról erősen lapított testű, sötétvörös vagy gesztenyebarna színű, szárnyatlan rovar. Fején és torán fésűszerv nincs. Lábai erős karmokban végződnek. Hátsó pár lábának fejlett izmai segítségével akár 5-10 cm magasra és 10-30 cm távolságra is ugrani képes. Ez a képesség részben menekülésüket segíti, részben a táplálékszerzés során egyik gazdáról a másikra való átugrást teszi lehetővé.

Szúnyogok

Megjelenése: E rovarok hossza általában 8 milliméter. A nőstény csápja fésűs, míg a hímé tollas, és szárnyával lassabban ver, és ezzel zümmögő hangot hallat. A hím ezt a zümmögést tollas csápjával hallja meg.Potrohán és lábán néha csíkok láthatók. A nősténynek hat szúró-szívó sörtéből álló szívókája van. Ez nyugalmi állapotban a hosszú, barázdált szájrészben, az alsó ajakban fekszik, mint egy burokban. A vér szívásakor ez a szerv a tápcsatorna. A vért a fejben lévő „szivattyúk” szállítják a középbélbe, ahol tárolódik.

Forrás: Wikipédia

Gabonazsizsik

Megjelenése: A gabonazsuzsok 2-3,5 milliméter hosszú. Gesztenyebarna vagy fényes fekete ormányosbogár. Szárnyfedőin finom, párhuzamos, hosszanti irányú barázdák futnak. Jól fejlett előtora sűrűn pontozott, az ormány hátán is hosszanti pontsorok vannak. Hártyás szárnya hiányzik, ezért repülni nem tud.

Forrás: Wikipédia

Aszalványmoly

Megjelenése: Az imágó testhossza 8–10 mm, szárnyának fesztávolsága 12–18 mm. Az első szárnyak belső fele kékes és ibolyásvörös harántsávokkal tarkított csontsárga, illetve szürkésfehér-koromszürke, a külső fele pedig csokoládébarna-vörösbarna. Hátsó szárnyai hamuszürkén csillognak; feje és tora rozsdavörös.A hernyó fehér; a testén ritkásan elhelyezkedő szemölcsökből hosszú, magányos szőrszálak nőnek.

Forrás: Wikipédia

Copyright© Tonyweb82