Kártevő Irtás Felsőfokon!

Responsive image

VETOR és Társa Kft.

Ingyenes kiszállás!

Akár hétvégén is!


Ha nem találja elegendőnek a tanácsot, vagy nem találta meg benne amit keresett, úgy az elérhetőségek valamelyikén, vegye fel a kapcsolatot, és a lehető leghamarabb elküldjük a problémájára a lehetséges megoldásokat.
Legelőször a legfontosabb tanács: Amennyiben úgy dönt, hogy szakembert hív, úgy olyat hívjon aki rendelkezik a szükséges végzettséggel, és engedélyekkel!
Második lényeges tanács: Elengedhetetlen a kártevő fajtájának felismerése, ez az alapja védekezésnek.

 • Csótányok:
  Forduljon szakemberhez! A házilag alkalmazott módszerek általában nem vezetnek kielégítő eredményhez.
 • Ágyi poloska:
  Forduljon szakemberhez! A házilagos módszerek nem vezetnek eredményhez.
 • Bolha:
  A padozat összetakarítása, majd forró vizes felmosása szükséges, ezzel a lárvákat pusztítjuk el. A kifejlett egyedeket rovarirtószerrel lehet írtani.
 • Hangya:
  A hangyáknál a legnagyobb probléma, hogy csak a dolgozókkal találkozik az ember. Ezek írtása csak időlegesen oldja meg a problémát. A hangyabolyban található királynő írtása az elsődleges cél. A felület kezelésével, csak a dolgozókat írtjuk. A hangyaírtó csalétek használata, hosszadalmas (gyakran több hét), és a gyakorlat azt mutatja, hogy nem mindig eredményes. Amennyiben a házilagos módszerek nem vezettek eredményre vagy nem akar kísérletezgetni , akkor forduljon szakemberhez.
 • Élelmiszer moly:
  A fertőzött élelmiszert össze kell szedni, és ki kell dobni. A repülő egyedeket légtérkezelő aeroszollal írtsa ki, majd a réseket repedéseket alaposan tisztítsa meg!
 • Legyek:
  Elsősorban a bejutásukat kell megakadályozni. (Szúnyogháló) Amennyiben bejutottak a lakásba, úgy légtérkezelő aeroszollal lehet őket írtani. A helység elsötétítése, és a ventilátor mőködtetése is zavarja a legyeket. Istálókban ólakban a ragasztós légypapír is megfelelő eszköz. Az ólak istáló esetében amennyiben az eredmény nem kielégítő, forduljon szakemberhez!
 • Muslica:
  Irtásukra valamilyen légtérkezelő aeroszol alkalmas, ezzel egyidőben nagyon alapos takarítás szükséges. Minden erejedő, rothadó anyagot ki kell dobni.
 • Szúnyogok:
  A legyekhez hasonlóan elsősorban a bejutásukat kell megakadályozni, Amennyiben bejutottak, úgy légtérkezelő aeroszollal lehet őket írtani. Esetleg egyéb szúnyogírtó lapok, készülékek használatával. Fordítsunk gondot a tenyészhelyek megszűntetésére. (visszamaradt víztócsák, víztároló edények, stb.)
 • Bogarak - Zsizsikek:
  Lakásokban A fertőzött élelmiszert gyűjtsék össze, majd zárják le és dobják ki. Ezekután a réseket repedéseket (szekrények illesztése, stb.) alaposan porszívózzák ki, majd a porzsákot is megfelelően ürítsék, vagy dobják ki! Az élelmiszertároló helyeket, minnél melegebb vízzel mossák ki!
  Terménytárolókban: Lényeges a termények rendszeres ellenőrzése. A melegedés, nedvesség emelkedése arra enged következtetni, hogy valamilyen kártevő megtelepedett. Ezek irtására a gázosítás a megfelelő eljárás. Ezt csak szakember végezheti!
 • Farontó bogarak
  Elsősorban megelőzni kell a megtelepedésüket, illetve a kártételüket. Ezt a faanyag beépítése, felhasználása előtti kezeléssel lehet elérni.
 • Egerek:
  Az egerek sajátosságai közé tartozik, hogy képesek az életüket egy igen kis helyen leélni, így lényeges, hogy megfelelő helyre kerüljön kihelyezésre a csapda, csalétek, élvefogó, ragacs. Kinek mi a vérmérséklete, illetve ki hogyan gondolja az irtást, vagy a befogást. Elsősorban az egerek tartozkodási helyét kell a fentiek valamelyikével megcélozni. A fal mellé kerüljön kihelyezésre, mert az egerek általában a falhoz érve, azok mentén közlekednek. Fontos a nem megfelelő irtás, ahhoz vezethet, hogy az egerek nagy számban elszaporodhatnak. Ez jelentős kellemetlenséget tud okozni. Amennyiben nem biztos a dolgában, vagy az undor, félelem miatt nem szeretne a kártevőkkel foglalkozni, forduljon szakemberhez! A fenti módszerekhez mind előnyt, mind hátrányt lehet felsorolni, így szükséges, az elképzeléseket, és a helyi adottságokat egyeztetni.
 • Patkányok:
  Irtásuk, befogásuk egy kicsit nehezebb feladat, mint az egerek esetében. Kártételük is jelentősebb. A patkányok igen nagy területen képesek mozogni, így rejtekhelyük felkutatása, is nehezebb. Fontos az épületbe való bejutási pontok, műszaki hiányosságok megszüntetetése. Az egerekhez hasonlóan eltérő módszerek vannak a kártételük megszüntetésére. Javaslom a szakember hívását, megelőzendő a jelentős elszaporodásuk! A házi patkány, és a vándor patkány élettani sajátosságai eltérőek, így nem mindegy melyik ellen védekezünk.
 • Nyest:
  Vigyázat harap! Befogni élvefogó csapdával lehet. Befogása után lakott területen kívül szabadon kell ereszteni.

Copyright© Tonyweb82