MENÜ

Vetor és Társa Kft.
     2310 Szigetszentmiklós
           Tebe sor 101. 
           06703162142

 

Ha nem találja elegendőnek a tanácsot, vagy nem találta meg benne amit keresett, úgy az elérhetőségek valamelyikén, vegye fel a kapcsolatot, és a lehető leghamarabb elküldjük a problémájára a lehetséges megoldásokat.


Legelőször a legfontosabb tanács:

Amennyiben úgy dönt, hogy szakembert hív, úgy olyat hívjon aki rendelkezik a szükséges végzettséggel, és engedélyekkel!

 

Második lényeges tanács:

Elengedhetetlen a kártevő fajtájának felismerése, ez az alapja védekezésnek.


Csótányok

Forduljon szakemberhez! A házilag alkalmazott módszerek általában nem vezetnek kielégítő eredményhez.

Ágyi poloska

Forduljon szakemberhez! A házilagos módszerek nem vezetnek eredményhez.

Bolha

A padozat összetakarítása, majd forró vizes felmosása szükséges, ezzel a lárvákat pusztítjuk el. A kifejlett egyedeket rovarirtószerrel lehet írtani.

Hangya

A hangyáknál a legnagyobb probléma, hogy csak a dolgozókkal találkozik az ember. Ezek írtása csak időlegesen oldja meg a problémát. A hangyabolyban található királynő írtása az elsődleges cél. A felület kezelésével, csak a dolgozókat írtjuk. A hangyaírtó csalétek használata, hosszadalmas (gyakran több hét), és a gyakorlat azt mutatja, hogy nem mindig eredményes. Amennyiben a házilagos módszerek nem vezettek eredményre vagy nem akar kísérletezgetni , akkor forduljon szakemberhez.

Élelmiszer moly

A fertőzött élelmiszert össze kell szedni, és ki kell dobni. A repülő egyedeket légtérkezelő aeroszollal írtsa ki, majd a réseket repedéseket alaposan tisztítsa meg!

Legyek

Elsősorban a bejutásukat kell megakadályozni. (Szúnyogháló) Amennyiben bejutottak a lakásba, úgy légtérkezelő aeroszollal lehet őket írtani. A helység elsötétítése, és a ventilátor mőködtetése is zavarja a legyeket.

Istálókban ólakban a ragasztós légypapír is megfelelő eszköz.

Az ólak istáló esetében amennyiben az eredmény nem kielégítő, forduljon szakemberhez!

Muslica

Irtásukra valamilyen légtérkezelő aeroszol alkalmas, ezzel egyidőben nagyon alapos takarítás szükséges. Minden erejedő, rothadó anyagot ki kell dobni.

Szúnyogok

A legyekhez hasonlóan elsősorban a bejutásukat kell megakadályozni, Amennyiben bejutottak, úgy légtérkezelő aeroszollal lehet őket írtani. Esetleg egyéb szúnyogírtó lapok, készülékek használatával. Fordítsunk gondot a tenyészhelyek megszűntetésére. (visszamaradt víztócsák, víztároló edények, stb.)

Bogarak - Zsizsikek

Lakásokban
A fertőzött élelmiszert gyűjtsék össze, majd zárják le és dobják ki. Ezekután a réseket repedéseket (szekrények illesztése, stb.) alaposan porszívózzák ki, majd a porzsákot is megfelelően ürítsék, vagy dobják ki! Az élelmiszertároló helyeket, minnél melegebb vízzel mossák ki!

Terménytárolókban
Lényeges a termények rendszeres ellenőrzése. A melegedés, nedvesség emelkedése arra enged következtetni, hogy valamilyen kártevő megtelepedett. Ezek irtására a gázosítás a megfelelő eljárás.
Ezt csak szakember végezheti!

Farontó bogarak

Elsősorban megelőzni kell a megtelepedésüket, illetve a kártételüket. Ezt a faanyag beépítése, felhasználása előtti kezeléssel lehet elérni.

Egerek

Az egerek sajátosságai közé tartozik, hogy képesek az életüket egy igen kis helyen leélni, így lényeges, hogy megfelelő helyre kerüljön kihelyezésre a csapda, csalétek, élvefogó, ragacs. Kinek mi a vérmérséklete, illetve ki hogyan gondolja az irtást, vagy a befogást. Elsősorban az egerek tartozkodási helyét kell a fentiek valamelyikével megcélozni. A fal mellé kerüljön kihelyezésre, mert az egerek általában a falhoz érve, azok mentén közlekednek. Fontos a nem megfelelő irtás, ahhoz vezethet, hogy az egerek nagy számban elszaporodhatnak. Ez jelentős kellemetlenséget tud okozni.
Amennyiben nem biztos a dolgában, vagy az undor, félelem miatt nem szeretne a kártevőkkel foglalkozni, forduljon szakemberhez! A fenti módszerekhez mind előnyt, mind hátrányt lehet felsorolni, így szükséges, az elképzeléseket, és a helyi adottságokat egyeztetni.

Patkányok

Irtásuk, befogásuk egy kicsit nehezebb feladat, mint az egerek esetében. Kártételük is jelentősebb. A patkányok igen nagy területen képesek mozogni, így rejtekhelyük felkutatása, is nehezebb. Fontos az épületbe való bejutási pontok, műszaki hiányosságok megszüntetetése. Az egerekhez hasonlóan eltérő módszerek vannak a kártételük megszüntetésére. Javaslom a szakember hívását, megelőzendő a jelentős elszaporodásuk! A házi patkány, és a vándor patkány élettani sajátosságai eltérőek, így nem mindegy melyik ellen védekezünk.

Nyest

Vigyázat harap! Befogni élvefogó csapdával lehet. Befogása után lakott területen kívül szabadon kell ereszteni.

 

Asztali nézet