MENÜ

Vetor és Társa Kft.
     2310 Szigetszentmiklós
           Tebe sor 101. 
           06703162142

 

Házi patkány

Megjelenése:

Vékony testalkatú rágcsáló.  A felnőttek általában 120-160 gramm tömegűek, de a legnagyobb példányok testtömege akár a 250 grammot is elérheti. A maximális fej- plusz testhossz 225 mm, míg a farok ennél mindig hosszabb. A bunda színe a hasoldalon szürke vagy fehér, a hátoldalon szürkésbarna (aguti) vagy fekete.

Bővebben házi patkány

Vándor patkány

Megjelenése:
Zömök testalkatú, a házi patkánynál nagyobb méretű rágcsáló. A felnőttek általában 250-300 gramm tömegűek, de a legnagyobb példányok testtömege akár az 560 grammot is elérheti. A maximális fej- plusz testhossz 260 mm, míg a farok ennél mindig rövidebb. A bunda színe a hasoldalon szürkésfehér, a hátoldalon barnás- vagy vörösesszürke. Alkalmanként feketés árnyalatú példányai is előfordulnak.

Bővebben patkány

Házi egér

Megjelenése:
Apró, vékony testalkatú rágcsáló. A fejéhez viszonyítva nagy fülei és apró, fekete gombszemei vannak, farka csupasz és hosszú, orra hegyesen végződik. A felnőttek általában 10-20 gramm tömegűek, de a legnagyobb példányok testtömege akár a 30 grammot is elérheti. Testhossza 70-105 mm, farokhossza 64-97 mm. A bunda színe a hasoldalon szürke, a hátoldalon általában szürkésbarna.

Bővebben egér

Güzü egér

Megjelenése:
Apró, vékony testalkatú rágcsáló. A fejéhez viszonyítva nagy fülei és apró, fekete gombszemei vannak, farka csupasz és hosszú, orra hegyesen végződik. Morfológiailag a házi egértől nehezen különíthető el. A bunda színe a hasoldalon fehér, a hátoldalon általában szürkésbarna.

Bővebben

Csótányok

Amerikai

A 35-40 mm nagyságú, vöröses-barna színű. Sötét színű petetokban 16-28 pete található. A nőstény a petetokot általában 1 napig hordja, majd biztonságos helyen elhullatja. Élettartama 1 év. Igen melegigényes,  nedves helyeket kedveli. Az egyetlen faj, amely szárnyait repülésre használja. A helyiségekben inkább a padlószinthez közel helyezkedik el, esetleg a lefolyókban, csatornákban tartózkodik.

Konyhai

Megjelenése:
Az imágók nagy, 20-24 mm hosszúságú rovarok. Háromszögletű, hossztengelyükre merőleges állású fejük felülnézetben nem szembetűnő. Hosszú, fonalas csáp, rágó szájszervek, nagyméretű összetett szemek, kitintüskékkel borított, hosszú lábak jellemzik. Színük vörösesbarna-fekete, nyakpajzsuk széles. Az imágók ivari kétalakúsága kifejezett. A hímek karcsúbbak, szárnyfedőjük a potroh kétharmadáig ér. A nőstények teste szélesebb, szárnyfedőjük erősen csökevényes. Valamennyi lárvastádium szárnyatlan, az imágók röpképtelenek.

Német

Megjelenése:
Az imágó 10-15 mm nagyságú, hosszúkás rovar. Háromszögletű, hossztengelyükre merőleges állású feje felülnézetben nem szembetűnő. Hosszú, fonalas csáp, rágó szájszervek, kitintüskékkel borított, hosszú lábak jellemzik. Színük szalmasárga-barnássárga, a nyakpajzson két hosszanti sötét sáv húzódik. Ez a lárvákon szélesebb, és a tor utolsó két szelvényére is kiterjed. Az imágók ivari kétalakúsága kifejezett. A nőstények teste szélesebb, szárnyfedőjük kissé túlnyúlik a testen. Valamennyi lárvastádium szárnyatlan.

Bővebben

Ágyi poloska

Megjelenése:
Szárnyatlan, rozsdabarna színű, kifejlett állapotban 5-5,5 mm hosszúságú, hát-hasi irányban lapított, ovális alakú rovar, szájszerve a vérszívásra módosult szipóka. Az ivari kétalakúság kifejezett. Egyedfejlődése során a petéből kikelő lárvát négy további lárvastádium követi, végül az utolsó vedléssel jelennek meg az imágók.

Bővebben ágyi poloska

Fáraohangya

Megjelenése:
A dolgozók kb. 2 mm hosszúságú, sárgásbarna színű, rágó szájszervvel rendelkező hangyák. A hímek a dolgozókkal azonos méretűek, azonban feketék, szájszervük csökevényes, szárnyasak. A királynő 4 mm nagyságú, a dolgozóknál sötétebb színű, különösen a potrohán, kezdetben szárnyas. A tort a potrohhal karcsú nyél köti össze, amely két részre tagolódik.

Bővebben

Szúnyogok

Bővebben

Bolhák

Megjelenése:

2-4 mm hosszú, fényes, oldalról erősen lapított testű, sötétvörös vagy gesztenyebarna színű, szárnyatlan rovar. Fején és torán fésűszerv nincs. Lábai erős karmokban végződnek. Hátsó pár lábának fejlett izmai segítségével akár 5-10 cm magasra és 10-30 cm távolságra is ugrani képes. Ez a képesség részben menekülésüket segíti, részben a táplálékszerzés során egyik gazdáról a másikra való átugrást teszi lehetővé.

Bővebben bolha

Gabonazsizsik

Bővebben

Aszalványmoly

Bővebben

Asztali nézet